Družbena odgovornost

Autonet Import, kot vodilno podjetje na romunskem trgu, orje ledino tudi glede postavljanja etičnih meril v smislu družbene odgovornosti.

 Autonet Import, kot vodilno podjetje na romunskem trgu orje ledino tudi glede postavljanja etičnih meril v smislu družbene odgovornosti. Družbena odgovornost podjetja je za Autonet osrednjega pomena, saj vsako leto najsi sodeluje ali začne z izvedbo 4-5 velikih in okoli 50 manjših projektov. Družbeno odgovornost izvajamo na več področjih in z različnimi projekti: družbeni, tehniško usposabljanje odraslih, krajevni in mladinski dogodki itd.
                
V številnih projektih sodelujemo s priznanimi partnerji oziroma organizacijami. S Karitasom smo na primer vključeni v oskrbo starejših. Projekt z naslovom pARTs mojstrsko združuje umetnost in dobrodelnost: na enotedenskem ustvarjalnem taboru študenti umetnosti ustvarijo velike (500-1000 kg) skulpture, ki lahko stojijo samostojno, najsi kot kipi ali okrasi v elegantnih salonih.
 
Umetnine prodamo na dražbi in zbrani denar namenimo za dobrodelne namene. V projektu pARTs so leta 2011 in 2012 številni dobavitelji prispevali k izboljšanju položaja socialno šibkih in invalidnih oseb.