Autonet je združil moči s švicarsko družbo Swiss Automotive Group

Skupina Autonet, eden vodilnih ponudnikov rešitev za avtomobilsko panogo, je združil svoje moči s švicarskim koncernom SAG.

  • Sedanja uprava in delničarji družbe Autonet bodo še vedno vodili vsakodnevno poslovanje.
  • Skupina Autonet Holding Group bo še naprej oskrbovala dosedanji profil strank
11. december 2015 – Delničarji družb Skupina Autonet, enega vodilnih ponudnikov rešitev za avtomobilsko panogo, je združil svoje moči s švicarskim koncernom Swiss Automotive Group (SAG), ki je največji evropski neodvisni ponudnik avtomobilskih delov. Družbi sta združeni v holding, pri čemer bosta še naprej delovali ločeno v okviru svojih konceptov.
 
Družbi sta s svojimi hčerinskimi družbami prisotni v sedmih državah - Romunija, Madžarska, Slovenija, Slovaška, Švica, Avstrija in Belgija. Obe družbi sta članici skupine ATR International AG, enega največjih združenj distibuterjev, z ocenjenim letnim prometom v višini 14 milijard EUR v letu 2015.
 
Na to združitev gledamo z zaupanjem, saj bo imela za posledico nastanek družbe, ki je po velikosti primerljiva z največjimi evropskimi konkurenti tega področja. Skupaj z družbo SAG bomo lahko utrdili svoj vodilni položaj na romunskem trgu, kakor tudi pospešili našo rast na vseh drugih trgih  ̶  Madžarska, Slovenija in Slovaška. Autonet in SAG sta si zastavili cilj, v naslednjih letih doseči skupni promet v višini ene milijarde evrov, je izjavil Mihály Lieb, delničar družbe Autonet in član nadzornega sveta ATR International AG.
 
Naše skupne vrednote, skupaj s podobnimi poslovnimi modeli, so bili sklepniki ob sprejemu odločitve o podpisu dogovora z družbo SAG. Prav tako ta združitev ne bo sprožila spremembe poslovnega modela družbe Autonet in še naprej se bomo ukvarjali z dosedanjim segmentom strank, ki mu bomo zagotovili razširjeno paleto izdelkov in storitev. Trenutni delničarji skupine kakor tudi upravni odbor bodo na dolgi rok ostali vključeni v vsakodnevne posle družbe Autonet Group Holding, je dodal Mihály Lieb.
 
Družba Autonet trenutno zaposluje več tisoč ljudi in s to združitvijo bo lahko še utrdila svoj položaj.
 
Predstavitev skupine Autonet Group Holding
 
Autonet Group Holding je eden izmed najbolj uglednih dobaviteljev v Srednji in Vzhodni Evropi znotraj avtomobilske panoge, predvsem za segment avtomobilskih popravil. Skupino sestavljajo naslednje družbe - Autonet Import Romunija, Autonet Import Madžarska, Autonet Import Slovenija (te družbe pokrivajo predvsem segment poprodaje avtomobilskih delov), Lubexpert Romunija, Lubexpert Madžarska, Lubexpert Slovaška (prodaja maziv in olj), Forsius (prodaja avtomobilskih barv), Network Systems (IT in spletne storitve, trženjska agencija), Garage Assist (prodaja opreme za avtomehanične delavnice), Autonet Management Company (družba za upravljanje). Družba je bila ustanovljena leta 1996 in strankam trenutno dobavlja blago v različne države  in sicer iz štirih logističnih centrov in 67 regionalnih skladišč.
 
Predstavitev skupine Swiss Automotive Group
 
Swiss Automotive Group je eden največjih distributerjev na evropskem neodvisnem poprodajnem trgu za avtomobilske dele. V Švici z več kot 500 dostavnimi vozili in več kot 100 podružnicami hčerinska podjetja Derendinger AG, Technomag AG, E. Klaus AG, IHLE Schweiz AG in Wälchli & Bollier AG kot tudi Derendinger Handels GmbH v Avstriji, Matik Handels GmbH v Avstriji in Sloveniji ter Remco Belgium NV v Belgiji oskrbujejo stranke. Ponudba koncepta vse na enem mestu je sestavljena iz raznolikih storitev avtomobilskega trga, kot tudi originalnih rezervnih delov za vse znamke vozil, ki so na voljo na trgu in vključuje več kot 250.000 delov.